Izvor: Blic, 13.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trubač Rendi Breker gost „Nišvila”

Džez trubač i kompozitor Rendi Breker nastupiće na 26. „Nišvil” džez festivalu, koji će biti održan od 13. do 16. avgusta u Nišu.

Breker je pre mesec dana dobio nagradu „Gremi” u kategoriji „The Best Contemporary Jazz CD” za album „Randy in Brasil” i biće jedan od hedlajnera niškog festivala. Breker je sarađivao sa Džejmsom Tejlorom, Brusom Springstinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Frenkom Sinatrom, Čarlsom Mingusom, grupom „Blood, Sweat and tears”, Dejvidom Senbornom, Frenkom Zapom i drugim značajnim muzičarima. Sa bratom Majkom, Bili Kobamom i Džonom Aberkrombijem osnivač je preteče džez roka - fusion grupe „Dreams”, a nagrada za album „Randy in Brasil” je ukupno peti „Gremi” u njegovoj karijeri.

Organizatori „Nišvil” festivala su najavili i nastup američkog džez sastava „Mingus Dinasty”, koji je deo kompleksnog projekta u sklopu kojeg deluju još dve postave: „Mingus Big Band” i „Mingus Orchestra”. Sastav „Mingus Dinasty” već petnaestak godina širom sveta prezentuje zaveštanje velikog kontrabasiste i džez kompozitora Čarlsa Mingusa, koji je umro 1979. godine. Mingus projekat izdao je desetak albuma i svi su bili u najužoj nominaciji za nagradu „Gremi”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.