Sve spremno za 27. izdanje Nišvilla

Izvor: B92, 02.Avg.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za 27. izdanje Nišvilla

27. izdanje Internacionalnog Jazz festivala "Nišville" održaće se od 12. do 15. avgusta na Tvrđavi u Nišu. Ove godine nastupiće više od 500 izvođača ili 50 bendova, a sviraće se na pet bina.

"Kralj Soula" Solomon Burke, koji do sada nije nastupao u Srbiji, jedan je od hedlajnera i najveća zvezda ovogodišnjeg „Nišvila", a sviraće i Georgia Fame, Roy Hargove, Manu Dibango, „De phazz", Rambo Amadeus"

Osim dva glavna stejdža „Eearth" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i „Sky", u Tvrđavi će kod Beogradske kapije biti postavljena „Gate stage", na kojoj će ljubitelji džeza moći besplatno da slušaju muzičare od 19 do 24 časa.

U Tvrđavi će prvi put biti organizovan „Movie stage" kod Galerije „Salon 77" na kome će se prikazivati filmovi o džezu. Ispred Tržno-poslovnog centra „Kalča" biće „Rolling stage", odnosno muzičari će svirati u otvorenom autobusu „Laste". Ta pokretna bina omogućiće da se lakše obiđu sve gradske opštine i da Nišlije u svom komšiluku mogu da čuju džez muziku. I ove godine sviraće „Nisville future bend" sastavljen od niških osnovaca i srednjoškolaca koji sviraju džez.

Ovogodišnja nagrada za životno delo biće uručena Mirku Šoucu, poznatom džez harmonikašu. Nagrade će biti uručene i najstarijem posetiocu „Nišvila", kao i najstarijem učesniku. Nišlija Petar Miljković - čika Pera, poznati maratonac, koji ima 94 godine, primiće nagradu jer je 1934. godine pevao sa „Džoli bojsima" u hotelu „Palas" u Niškoj Banji.

Program na otvaranju „Nišvila" vodiće Martina Vrbos, voditeljka „MTV Adrije" i Rambo Amadeus.

Pretprodajna cena karata - za VIP komplete je 4.000, regularni paketi su 3.000, a studentsko-đački 2.500 dinara. Pojedinačna dnevna karta košta 1.500, 1.200 i 1.000 dinara. Autoprevoznik „Lasta" će svakodnevno iz Beograda besplatno prevoziti sve one koji žele da posete „Nišvil".

12. avgusta biće postavljen i spomenik bardu romske muzike Šabanu Bajramoviću, a u toku je i snimanje filma „Šaban izbliza", koji režira Željko Mirković.

PROGRAM XXVII FESTVALA NIŠVILLE

EARTH&SKY STAGE 19.30-01.30

Četvrtak, 12.08.

Hazari i Kornelije Kovač (SRB) / Sky

Saskia Laroo band (NL) / Earth

Ori Dakari (IZR) / Sky

Solomon Burke (USA) / Earth

Rambo Amadaeus (SRB) / Sky

Lance Lopez (USA) / Earth

Petak, 13.08.

Divas Voice (SRB) / Sky

Flat Earth Society (BEL) / Earth

Slivovitz (ITA) / Sky

Roy Hargrove Quintet (USA) / Earth

Georgie Fame Trio (GB) / Sky

Zdenka Kovačiček band (CRO) / Earth

Kal (SRB) / Sky

Subota, 14.08.

Serkan Cagri (TUR) / Earth

Simone Zanchini Quartet (ITA) / Sky

Benny Golson & Kelag Big Band (USA -AUT) / Earth

Djabe & Steve Hackett (HU-GB) / Sky

Manu Dibango & Soul Makossa Gang (FRA) / Earth

Brakka Soundsystem (NOR) / Sky

Nedelja, 15.08.

Falb Fiction (AUT) / Earth

The Belles (BUL) / Sky

Terje Rypdal trio (NOR) / Earth

Vladimir Četkar band (MK) / Sky

De Phazz (GER) / Earth

Vrelo (SRB) / Sky

Detaljne informacije potražite na festivalskom sajtu.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još deset dana do Nisvilla, spisak dobitnika karata!

Izvor: AutoBrief.com, 03.Avg.2010, 02:26

Zahvaljujemo se svima na učestvovanju u našoj "Nisville nagradnoj igri". Automedija je i ove godine medijski pokrovitelj džez spektakla koji će se tradicionalno održati u Niškoj tvrđavi od 12. do 15. avgusta (četvrtka do nedelje). Sledi spisak Automedijinih fanova i ljubitelja džeza koji...

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.