Strip table R. M. Gere

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strip table R. M. Gere

NIŠ – U sklopu međunarodnog festivala stripa i pop kulture „Striporama 2015″, koji zajednički organizuju Nišville Jazz Festival i niška striparnica Južni Darkwood“ , u festivalskom press centru od 13. do 17. avgusta posetioci će moći da vide prvu samostalnu izložbu Rajka Miloševića Gere.

Rajko Milošević Gera je rođen u Beogradu 1959. godine. Završio je Dizajnersku školu, odsek ambalaže. Od 1981-1984. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Bio je aktivan u svetu muzike sa svojim Strip Blues Band-om, a potom napušta muziku u pokušaju da počne živeti od crtanja.

Tokom osamdesetih, radovi su mu objavljjivani u svim bitnijim jugoslovenskim strip revijama. Godine 1991. se preselio u Barselonu, gde i danas živi sa porodicom.

Objavljivan je u svim važnijim španskim strip edicijama. Radio je i na polju advertajzinga – za muzeje, banke, mnogobrojna reklamna studija, a sarađivao je i sa španskim, danskim i italijanskim studijima za animaciju.

Za francuskog izdavača Glénat radio je na dva tekuća serijala: Le Lievre de Mars (scenarista Patrick Cothias) i Howard Blake, a za DC/Warner Vertigo ediciju uspešni serijal Scalped, čiji je kreator sa scenaristom Džejsonom Eronom.

Radio je još na stripovskoj adaptaciji filma Django Unchained po scenariju Kventna Tarantina, kao i na serijalima Thor za Marvel, Bataman Eternal za DC, Grindhouse za Dark Horse i Judge Dread za 2000AD. Trenutno radi na serijali Jour J za francuski Delcourt, a sa Erronom pokreće serijal Goddamned za američki Image.

Dobitnik je niza priznanja, među kojima se izdvajaju Zlatno pero (Beograd, 1988), nagrada za najbolje realističko domaće ostvarenje za strip Teksaški jahači (3. vinkovački salon jugoslovenskog stripa, 1986), nagrada za doprinos srpskom stripu na 7. Međunarodnom salonu stripa u Beogradu 2009. godine.

(kRAJ)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

GERA I “TEXAS FLOOD” PRVE VEČERI NIŠVILA

Izvor: kult-URA.com, 01.Avg.2015

Prvo koncertno veče “Nišville Jazz Festivala” zatvoriće srpski blues bend “Texas Flood”, kome će se pridružiti jedan od rodonačelnika srpske blues scene, gitarista i pevač Rajko Milošević – Gera. Gera je, takođe, i svetski priznat strip crtač, a njegovi likovni radovi biće predstavljeni...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.