Promocija Nišville jazz festivala u Sofiji

Izvor: RadioCity.rs, 01.Avg.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija Nišville jazz festivala u Sofiji

Desetak dana uoči početka 33. Nisville jazz festivala, ovaj niški muzički festival promovisan je u glavnom gradu Bugarske. Stanovnici Sofije i ostali koji su u petak popodne prolazili kroz park ispred Narodnog teatra „Ivan Vazov“ imali su priliku da se upoznaju sa samim festivalom i programom ovogodišnjeg Nišvila, i da uživo čuju neke od izvođača koji će nastupiti u niškoj Tvrđavi.

Promocija Nišvila u Bugarskoj otpočela je posetom Ambasadi Srbije u Sofiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << uz prisustvo velikog broja medijskih ekipa iz Bugarske, Rusije i Srbije. Tom prilikom novinarima su se obratili direktor festivala Ivan Blagojević i poznati bugarski muzičari Amalia Nenova, Vasil Petrov i Vasko „The Patch“. Na gostovanju u gledanoj emisiji bugarske nacionalne televizije "Dan počinje sa kulturom" Ivan Blagojević, direktor festivala, pozvao je zainteresovanu javnost da ne propuste jedan od 10 najboljih evropskih festivala jazz muzike.

Nakon zvaničnog prijema u Ambasadi Srbije u Sofiji, u centralnom delu Sofije, u parku ispred Narodnog teatra „Ivan Vazov“ održana je promocija Nisville jazz festivala i Turističke organizacije Niša. Nesvakidašnja bina, odlična svirka Amalie Nenove sa “Benny Brickmann” bendom, “Jazzy jazz”, DJ Loptica i trubači Gorana Cekića bili su prava atrakcija u pešačkoj zoni. Koncert je trajao gotovo 4 sata.

“Ovim koncertom počela je najava Nišvila i svega onoga što nas čeka od  11. do 14. avgusta u niškoj Tvrđavi. Nije nam bio cilj da okupimo ogroman broj ljudi, već da upoznamo građane Sofije sa jedinstvenim festivalom koji se održava u njihovom komšiluku, da ih nateramo da obiđu Niš i da se svi uvere da ima razloga zašto je Nišvil svrstan u 10 najboljih festivala”, rekao je Blagojević.

Direktor Nišvila obećao je da će ovakve promocije festivala uskoro postati praksa i u ostalim gradovima regiona, gde god postoji potencijalno tržište za Nišvil.
Podsetimo, Nišvil se održava od 11. do 14. avgusta u niškoj Tvrđavi.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.