Prijavljivanje za Nišvil Workshop 2023

Izvor: Aleksinac.net, 07.Jul.2023, 15:56

Prijavljivanje za Nišvil Workshop 2023

I ove godine Nišvil džez festival za mlade muzičare organizuje besplatanu radionicu- za većinu instrumenata koji se koriste u džezu ( klavir, gitara, bas, bubnjevi, limeni i drveni duvački instrumenti, vokal..), ali i predavanja o improvizaciji, kompoziciji, aranžiranju a razgovaraće se i o institucionalizovanom učenju džeza u sklopu odseka muzičkih škola muzičkih akademija… Nišville workshop i Jazz for kids ove godine podržava Ministarstvo kulture Srbije. Poziv je otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << do 30. Jula.

Predavanja će držati i neki od stranih učesnika glavnog programa Nišvila, kao i etablirani muzičari iz Srbije i zemalja regiona. Kako je to dosadašnja praksa pokazala – radionice sed po pravilu završavaju kao jam session predavača i polaznika – pa je poželjno da polaznici ponesu i svoje instrumente (osim bubnjeva i klavijatura – naravno).

Takođe, Nišvil džez festival poziva polaznike radionica uzrasta do 16 godina da u prijavi upišu ako su zainteresovani da se paralelno uključe i u program “Jazz for kids”. Ovaj program podrazumeva i zajedničke nastupe u predvečernjim terminima na posebnoj bini.

Prijavljivanje je preko sajta na linku http://nisville.com/sr/nisville-workshop/ sa koga je potrebno skinuti formular, popuniti i poslati na mail [email protected]

Mogu se prijaviti učenici muzičkih škola i fakulteta, ali i svi oni koji muzičko obrazovanje stiču na neki od neformalnih načina.

Učešće u radionicama je i dalje besplatno, a svi redovni polaznici dobiće i besplatne propusnice za praćenje glavnog programa Nišvila 2023.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.