Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava “Bolivud“ gostuje na Nišvil džez teatru

Komediju i “socijalističko-federativan” mjuzikl, ansambl nacionalnog teatra, dva mjeseca nakon beogradske premijere, izvešće i u Nišu. Predstava Bolivud biće odigrana u subotu, 4. avgusta u niškom Narodnom pozorištu od 20 sati u okviru Nišvil džez teatarskog festivala.

Kako navode organizatori festivala, predstava se tiče ovog vremena i pozorišnog esnafa o “bolnim istinama iz posljednjih 30 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koje proživljavamo kao dajdžest varijantu kako je tranzicija uništila pozorište i kako smo mi tome doprinijeli”.

Bolivud je napisala i režirala Maja Pelević, dok je za muziku bila zadužena Anja Đorđević.

Kroz bajkovitu utopiju o dolasku Bolivuda u naše krajeve pokušali smo da ispričamo priču o svima nama i na šta smo sve spremni kada nam se nudi bolja budućnost. Dolazak Bolivuda tako postaje povod za priču o krahu industrije, ksenofobiji, divljoj privatizaciji, lažnim svjetovima , a sve to kroz pjesmu i igru pod sloganom: leba ako nemaju, dajte im kolače - objašnjava Maja Pelević.

U predstavi igraju Miloš Đorđević, Jelena Đokić, Danijela Ugrenović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić i Bojana Đurašković.

Podsetimo, u glavnom programu internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala, koji se održava od 3. do 12. avgusta, učestvovaće 16 predstava, a pozorišta osim iz Srbije dolaze iz Evrope, Azije, Afrike i Sjeverne Amerike.

(Južne vesti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.