Poznato i šesto ime na “Nišvilu” - Na Earth/Sky binu stiže “EuroCubans”

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2023, 18:10

Poznato i šesto ime na “Nišvilu” - Na Earth/Sky binu stiže “EuroCubans”

Kubansko/hrvatsko/slovenački sastav EuroCubans koji čine 14 muzičara, nastupiće na predstojećem Nišvil džez festivalu u subotu 12. avgusta, a među njima biće i dobitnici “Gremija” Huan de Markos Gonzales i Huan Munguia.

Grupa je nastala na inicijativu slovenačkog perkusioniste Črta Pšeničika, koji je afro/kuban stilove, prema rečima organizatora, usavršavao kod Huana de Markosa Gonzalesa, najpoznatijeg kao člana sastava Buena Vista Social Club.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Energija kubanskih ritmova ovog sastava ne samo da nikog ne ostavlja ravnodušnim, već članovi benda uvek unapred podsećaju posetioce da na njihove koncerte dođu u obući prikladnoj za ples - navode organizatori.

Dvostruki "Gremi" dobitnik Huan Munguia; foto: Nisville Jazz Festival, promo Iz organizacije Nišvila poručuju da pored Pšeničnika i Gonzalesa, grupu čine i druga poznata imena džez i latino muzike, poput Huana Munguia, koji je dvostruki dobitnik “Gremija” sa grupom Irakere.

Između ostalih, u bendi EuroCubans su i perkusionista Rolando Salgado Palacio, pijanista David Alfaro i pevač Emilio Suarez Martinez - kažu iz organizaicje.

Kompleti ulaznica još uvek se mogu naći po promo ceni od 3.000 dinara i mogu se nabaviti do 1. juna, kada će cena kompleta koštati 4.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.