Počinje Nišvil 2017

Izvor: JUGpress.com, 10.Avg.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Nišvil 2017

NIŠ

Večeras počinje 34. Internacionalni džez festival Nišvil. Zvezde prve festivalske večeri su Peti Ostin, Tango Big Bend i Bisera Veletanlić

Od danas je u Nišu praznik džeza. Umetnici iz svih krajeva sveta, njih oko 700 tokom četiri dana nastupiće na 12 bina postavljenih na nekoliko lokacija u niškoj Tvrđavi. Zagrevanje počinje svake večeri u 19:30 sati. Prvog dana festivala Nišvil i čast >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da otvori manifestaciju imaće specijalno napravljen Nisville Tango Big Bend.

„Prvi Niški Big Bend napravljen je od umetnika iz Niša i Argentine. Ovo je najbolja postavka trenutno u gradu“, smatra direktor festivala Ivan Blagojević.

Ideja da se oformi ovakva jedna ekipa muzičara potekla je od argentinskih muzičara koji su prošle godine kao kvartet nastupali na Nišvilu i bili oduševljeni onim što su zatekli. Čine ga muzičari koji imaju između 17 i 50 godina života.

„ Srećni smo što smo ponovo u Nišu. Prošle godine upoznali smo mnogo dobrih muzičara i odlučili da napravimo nešto veliko i ozbiljno. Nadamo se da bend neće trajati samo do jednog festivala do drugog već da će živeti i imati podršku kako Nišvila koji nam je osnivač tako i cele muzičke zajednice u Srbiji“, kaže Alehandro Gustavo muzičar iz Argentine.

Zvezda večeri biće poznata američka pevačica Pet Ostin koja je po prvi put u Srbiji i Nišu.

„Moj nastup u Nišu poklapa se sa stogodišnjicom rođenja poznate pevačice i moje sunarodnice, a može se reći i uzorkinje Ele Ficdžerald. Takođe, danas je i moj rođendan tako da se sve poklopilo za ovaj prvi koncert. Ela je spadau top tri pevača u mom životu čiji opus i rad dobro poznajem i volim. Njenu muziku slušam od malena“, ističe Peti Ostin.

Peti Ostin će pred niškom publikom otpevati oko petnaesta numera. Njen dolazak u Niš deo je svetske turneje posvećene upravo američkoj pevačici Eli Ficdžerald.

Na večerašnjem programu je nastup benda Vasila Hadžimanova i Bisere Veletanlić koja je ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.