Paul Mccandless i Charged Particles na Nišvilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020, 17:20

Paul Mccandless i Charged Particles na Nišvilu

Osnivač i već pet decenija kolider jazz - crossover sastava "Oregon", multiinstrumentalista Paul Mccandless nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu 13. avgusta sa trijom "Charged Particles" iz San Franciska.

Članovi ovog trija su Murray Low na klavijaturama, Aaron Germain na kontrabasu i bas gitari i Jon Krosnick na bubnjevima.

Program ovog sastava čine izabrane Mccandlessove kompozicije sa njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četrdesetak solo albuma, a saradnja sa Charged Particles, koja traje već šest godina, predstavljena je publici u prestižnim džez klubovima, koncertnim salama i na festivalima od Severne Amerike, preko Evrope pa sve do Indonezije.

Paul Mccandles koga i kao muzičara ali i kompozitora stručnjaci smatraju jednim od najznačajnijih liričara savremene džez i new age scene ima nekoliko Gremi nagrada i nominacija, kao i brojna priznanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.