POČEO NIŠVIL: Norvežani pevali Tamo daleko

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2019, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČEO NIŠVIL: Norvežani pevali "Tamo daleko"

U Nišu u petak uveče počeo Nišvil pozorišni festival „Tvrđave pobune i provokacije“ Kao uvertira za najveći muzički festival na ovim prostorima u petak uveče je počeo Nišvil džez teatar. Pozorišni festival otvorile su dve predstave „Slavlje života“ norvežanskog teatra i premijera „Kako vam je drago“ Nikite Milivojevića.„Slavlje života“ je ulični performans koji je počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pesmom „Tamo daleko“ a odvijao centrom Niša, od Dušanove ulice, preko Pobedine do Tvrđave. Norvežani su živopisnim kostimima i razdraganom glumom oduževljavali Nišlije sve dok nije počeo pljusak. Dešavanje se onda preselilo u Narodno pozorište gde je u koprodukciji Nišvil džez festivala i Narodnih pozorišta iz Niša i Kruševca odigrano Šekspirovo delo „Kako vam je drago“ u režji Nikite Milivojevića.Nišvil džez teatar koji ove godine nosi naziv „Tvrđave pobune i provokacije“ otvorili su glumica Milena Pavlović, selektorka Maja Mitić i direktor Nišvil džetz festivala Ivan Blagojević.Tokom međunarodnog pozorišnog festivala do 11.avgusta biće prikazano 17 predstava od čega su čak tri premijere.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Počeo Nišvil džez teatar – večeras tri predstave

Izvor: JUGpress.com, 03.Avg.2019

NIŠ..„Slavlje života“naziv je prformansa  norveške pozorišne grupe  Stele polaris kojim je sinoć  započeo Nišvil džez teatar. Ove godine Nišvil džez teatar nosi naziv „Tvrđave pobune i provokacije“.....Glumci iz Norveške  oduševili  su Nišlije najpre  pesmom „Tamo...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.