Otkrivanje spomenika Šabanu Bajramoviću u avgustu

Izvor: Blic, 16.Apr.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivanje spomenika Šabanu Bajramoviću u avgustu

Spomenik Šabanu Bajramoviću, "kralju romske muzike", biće otkriven u Nišu avgusta ove godine, kada se održava niški džez festival "Nišvil", rekao je danas direktor tog festivala Ivan Blagojević.

Ministarstvo kulture, grad i "Nišvil" pokrenuli su akciju koja je obuhvatala održavanje koncerta Šabanu u čast, davanje imena jednoj ulici u Nišu po velikom muzičaru i otkrivanje spomen-obeležja, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Blagojević novinarima.

Prve dve inicijative su realizovane, a ostala je ova treća, rekao je Blagojević i naveo da će troškovi izrade i otkrivanja spomenika koštati oko 12.000 evra.

"Taj novac prikupićemo od prijatelja i poštovalaca dela Šabana Bajramović, a takodje i organizovanjem donatorskih akcija, napomenuo je on.

Spomenik u bronzi će biti visok 2,05 metara i nalaziće se na postamentu veličine 90 santimetara, a rad je vajara Vladana Ašanina, rekao je Blagojević.

Mesto gde će se spomenik nalaziti nije još određeno, ali najverovatnije da će to biti izmedju tvrđavskog mosta i amfiteatra na keju pored Nišave, rekao je Blagojević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.