Nišville u Beogradu - 15. avgusta

Blog: Clubbing.rs, 27.Jul.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišville u Beogradu - 15. avgusta

Nišville jazz festival će u sklopu programa koje tradicionalno organizuje i u drugim gradovima, u subotu, 15. avgusta u beogradskom Sava Centru prirediti  koncert sa trostrukim programom u kojem će nastupiti Mingus Dynasty, trubač Randy Brecker i sastav Incognito.
 
Cene ulaznica su 1.500 i 2.00 dinara, a moći će da se kupe na Biletarnici Sava Centra i prodajnim mestima Eventima, Bilet servisa i Mamuta.
 
Pioniri britanske acid jazz scene, članovi sastava Incognito, ove godine obeležavaju tri decenije postojanja, a tokom nastupa u Srbiji promovisaće novi album "Tales From The Beach" objavljen krajem prošle godine.

Početak priče o grupi koja je do danas ostala "duboko ukorenjena" u fuziju džeza i fanka  sedamdesetih godina, datira upravo s kraja te decenije kada su Jean-Paul Maunick - Bluey i Paul "Tubbs" Williams osnovali dico-funk sastav "Light of the world" koji je imala britanski hit obradom "I  Shot the Sherif" posle čega menjaju ime u "Incognito" i objavljuju prvi singl "Parissiene girl" i album "Jazz funk". 
 
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.