Izvor: Medijski istraživački centar, 02.Nov.2012, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišville 2013 bez besplatnih propusnica!

Zbog mnogih zloupotreba prethodnih godina, direkcija Nišville jazz festivala je odlučila da za naredno izdanje festivala potpuno ukine kategoriju besplatnih propusnica.   
Naime, organizacioni tim Nišville festivala svake godine dobija informacije od posetilaca i prijatelja da se tokom festivala, jasno označene besplatne propusnice, prodaju na različitim divljim punktovima u gradu. Reč je, naime, o besplatnim propusnicama koje organizator dostavlja sponzorima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << gradu Nišu kao pokrovitelju festivala. Besplatne propusnice su prethodnih godina takođe nuđene i preko nekih društvenih mreža i to uglavnom po dvostruko nižim cenama u odnosu na regularne.
Iz direkcije festivala podsećaju da je cena kompleta i pojedinačnih karata za Nišville, kako u raznim fazama pretprodaje, tako i pred sam festival i tokom festivala, ionako znatno niža u odnosu na cene ulaznica  za srodne manifestacije i koncerte muzičara sličnog ranga u Beogradu ili Novom Sadu. Kada se u obzir uzme i činjenica da tokom jedne večeri u glavnom programu nastupi 25 bendova, kao i da je cena kompleta 3.000 dinara – računica kaže da je prosečna cena praćenja nastupa jednog benda – dakle i headlinera – 120 dinara, dakle jedan EURO!!! Sada u prvoj  fazi pretprodaje koja je počela 1. novembra (2.000 dinara , odnosno 1.500 dinara za đake i studente), praćenje jednog nastupa koštaće 80, odnosno, 60 dinara!
Direktor festivala Ivan Blagojević još jednom objašnjava da je ovakva politika cena samo posledica želje da se što većem broju sugrađana i ljudi iz regiona južne i jugoistočne Srbije koji su po prosečnim primanjima daleko ispod građana iz severnijih delova Srbije – omogući da prate festival pod veoma prihvatljivim finansijskim uslovima.
- Uprkos inflaciji Nišville poslednjih pet godina nije podizao cene ulaznica, ali je došlo krajnje vreme da stavimo  tačku na sve brojnije zahteve za besplatne propusnice, čak i od onih pojedinaca i institucija  kojima, inače, ne  predstavlja problem da izdvoje novac za punu cenu. Festival na ovaj način želi pre svega da zaštiti sve one verne posetioce koji u želji da pomognu opstanku festivala svake godine kupuju svoje ulaznice  - zaključuje Blagojević.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.