Nišvil festival predstavljen u Sofiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nišvil" festival predstavljen u Sofiji

Bugarska publika i ove godine imala je priliku da prva sazna program ovogodišnjeg "Nišvil" džez festivala koji će biti održan od 9. do 12. avgusta u Nišu. Najavljen je nastup preko 1.000 izvođača na 250 koncerata na čak 20 bina.

Na popularnoj umetničkoj koloniji Majmunarika u Sofiji nastupili su niški bendovi koja će svirati u avgustu na Niškoj tvrđavi.

"Nišvil" džez teatar ugostiće pozorišne trupe koje se programom naslanjaju na džez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa čak četiri kontinenta, na "Striporamu" pored ostalih dolazi crtač supermena Viktor Bogdanovič, filmski program imaće srpsku premijeru filma "Marija By Kalas", a na projekciji uz "Liberation Day" nastupiće Lajbah. Kantri muzičar iz Ohaja, SAD, Mat Petrarka u Sofiji je najavio nastup koji će 11. avgusta izvesti uz srpski roštilj.

"Svirao sam na Bir festu u Beogradu prošle godine, tada sam čuo za niški džez festival i došao na ideju da bih mogao i tu da sviram, tako je sve krenulo", kaže Petrarka, kantri muzičar iz Ohaja, SAD.

Za kraj nastupa u bugarskoj prestonici bili su rezervisani trubači, orkestar Žarka Stamenkovića.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nišvil “pozvao” bugarsku publiku na festival

Izvor: Megafon.co, 17.Jul.2018

Tradicionalno, fuzija zvukova, pre otvaranja Nišvila u avgustu, mogla se čuti u jednom od najpoznatijih klubova u Sofiji. Na promociji festivala kod komšija Bugara nastupili su bendovi Take A Walk, Irish Clowers, Coffee Shop i Orkestar Žarka Stamenkovića.. Organizatori Nišvila su najavili najbogatiji...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.