Nišvil džez teatarski festival i za decu

Izvor: RadioCity.rs, 10.Avg.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišvil džez teatarski festival i za decu

Selektorka Nišvil džez teatra Maja Mitić kaže da je džez festival posle 25. godina dobio na velikom značaju, pa je kako ističe potpuno logično da ove godine program bude proširen „ka filmu i teatru“.
„Ove godine to su festivali u festivalu. Logično, očekuje se mnogo veći dolazak posetilaca sa strane i veći broj Nišlija jer ne moraju nužno svi da vole džez. Neki ljudi više vole film, neki teatar, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << neki džez, pa je zbog toga moja i želja direktora festivala Ivana Blagojevića da festival bude veći, i da praktično nosi tri festivala“, kaže Maja Mitić.
Ona dodaje da u svetu već postoji takva praksa kada su veliki festivali u pitanju poput festivala „Lift“ u Londonu, „Avinjon“ u Franscuskoj i drugih.
Kaže da je po tom uzoru i birala predstave koje nose generacije preko 50 i 20 godina, jer smatra da je prenošenje znanja veoma važno, kako kod izvođača, tako i kod publike.
„Svi se na neki način edukujemo, ovo je prva godina i u narednim godinama treba očekivati i još bolju formu tako što ćemo osluškivati šta publika želi“, ističe Maja Mitić.
Podseća da su 7. jula odigrane 4 predstave, što je kako smatra „i za Bitef puno“.

Govoreći o dečijim muzičkim predstavama ističe da je to „publika Nišvila, koja će za 10-15 godina, biti publika Nišvil džez festivala“.
„7.avgusta je odigrana predstava malog pozorišta „Duško Radović“,a predstava ovog pozorišta ali i drugih pune su vizulnih efekata sa mnogo muzike i kontakata sa glumcima“, kaže Maja Mitić.
Ona za sutra najavljuje dečiju predstavu „Maskarada“, a u sredu se igraju poslednje predstave za odrasle „Edit Pjaf“ i „Tri groša“.        

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.