Nišvil džez festival od večeras u Tvrđavi

Izvor: RadioCity.rs, 10.Avg.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišvil džez festival od večeras u Tvrđavi

Program Nišvila otvoriće  "Nišvil Tango Big Band", a zatim Vasil Hadžimanov bend sa Biserom Veletanlić kojoj će tom prilikom biti uručena nagrada za životno delo. Poznata američka bluz i džez pevačica Peti Ostin svojim nastupom na "Nišvilu" obeležiće 100 godina od rođenja velike Ele Ficdžerald, a sviraće iste večeri i jedan od najcenjenijih gitarista svoje generacije Majk Štern i britanski kantautor Toni Momrele sa svojim bendom. Program će zatvoriti orkestar "Rock >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Symphony" iz Bitolja koji će uz pomoć Akademskog hora SKC-a u Nišu izvesti program rok i džez standarda.

Drugo veče Nišvila obeležiće nastup Alfa Blondi, Kvintet Ala Fostera, omiljenog bubnjara Majlsa Dejvisa, Nik Vest – umetnica, bugarska džez pevačica Kamelija Todorova uz pratnju trija klaviriste Živka Petrova. Sviraće i Kvartet Maksa Kočetova, saksofoniste poreklom iz Ukrajine koji već godinama živi i radi u Srbiji i za kraj Del Arno Band.

Treće veče nastupiće američki trubač, kompozitor i aranžer Tom Harel, nemački trubač Frederik Koster i bend "Die Verwandlung", a Big Band Gverillaz iz Slovenije izvešće program Zapinih kompozicija u aranžmanima za veliki džez orkestar. Nastupiće i australijski sastav "Visions of a nomad" koja nastoji da prenese autentičnu atmosferu aboridžinske muzike u kontekts savremenih muzičkih pravaca, francuski kvartet "Festen" i Darko Rundek.

Poslednje veče "Nišvila", u nedelju, rezervisano je za poznatu saksofonistkinju Kendi Dalfer, Ramba Amadeusa, gruzijski "Tbilisi Big Band", domaći sastav "I-Play", litvanski "Silent Blast".

Po tradiciji program će zatvoriti sastav iz Niša "Very Naiss" sa kojim će kao specijalni gost nastupiti niški pevač Ivan Kurtić.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bisera Veletanlić: Srbija se muči sa džezom, ali ne damo ga

Izvor: Blic, 10.Avg.2017

Ova naša zemljica, Srbija se baš muči sa džezom i vuče na drugu stranu. Ali mi ćemo sačuvati ono malo džeza što je ostalo. Nećemo ga dati i sigurno je da ćemo ga sačuvati. Moj sestrić Vasil Hadžimanov sa mladim muzičarima će nastaviti da stvara odličnu džez muziku. Oni će i ubuduće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.