Nišvil – dan treći (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Avg.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišvil – dan treći (VIDEO)

Svojevrsna “all stars” postava muzičara poniklih na ovim prostorima: Amira Medunjanin, Bojan Zulfikarpašić i Nenad Vasilić nastupiće večeras i zatvoriti ovogdišnji dzez festival u Tvrđavi.
Osim što su, pojedinačno gledano, poslednjih godina u evropskim razmerama sigurno među najcenjenijim muzičarima – Amira, Bojan i Nenad veoma često sarađuju na zajedničkim projektima i kako kazu večeras će publici pruziti uzivanje u savremenom džezu koji ozivljava vekovima staru >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << muziku.
Amira Medunjanin poznata i kao bosanska Bili Holidej kaže da je prvi put u Nišu i da se raduje nastupu sa Bojanom pianistom i nišlijom Nenadom kontrabasistom koji, kako ističe, jesu drugi svet u odnosnu na nju ali da zajednički stvaraju odličnu sinergiju za deljenje muzike.
Na ovaj način, Nišville džez festival se pridružuj obeležavanju stogodišnjice rođenja Bili Holidej i Frenka Sinatre, kazu organizatori. Oni podsećaju da će i ove godine, po tradiciji, posle zvezda večeri, na festivalu kao poslednji nastupiti bend iz Niša . Ovoga puta to će biti mladi blues – jazz – soul sastav Jam Station.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.