Izvor: RTV 5, 27.Jul.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Nišvillu 2012 – 80 koncerata i više od 500 muzičara (video)

Glavni program Nišvila 2012 počinje 16. avgusta, ali se cela Nišville mašinerija pokreće već tri dana ranije. Od 13. avgusta, otvaraju se izložbe, a 14. avgusta, sa nišavskog keja poruku šalju muzičari okupljeni oko projekta Prijatelji Šabanu.
"Proširili smo program na celu nedelju, počinjemo otvaranjem izložbe Aleksandra Plačkova All That Jaž, u Galeriji Art 55, na River stejdžu 14. i 15. avgusta nastupaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << Dado Topić i Boban Marković, a glavni program počinjemo 16. avgusta u Tvrdjavi i ostalim binama u gradu", kaže Ivan Blagojević, direktor Nišville džez festivala.
Misija Nišvilla – pormovisanje domaćih niških muzičkih snaga, nastavlja se i ove godine, svake večeri na glavnoj bini program otvaraju Nišlije. Stari znanac Nišvilla, Predrag Simović, koji je studirao i radio na Berkli univerzitetu, na Nišvillu nastupa već drugi put. "2003. godine prvi put sam nastupao, ali tada sam još bio student, u medjuvremenu sam završio Berkli, radio i svirao u Americi, a onda sam se vratio u Niš. Okupili smo se oko benda Pedjaž, sve radimo iz ljubavi, jer od ovoga u Srbiji ne može da se živi, ali okrenuti smo klupskim svirkama, albumu, i stranom tržištu. Nadams e da će s eljudima dopasti naša muzika na koncertu 17. avgusta", kaže Predrag Simović, muzičar.

Osim u Nišu, Nišville se održava i u Pirotu, Leskovcu, Vranju i Surčinu. Očekuje se učešće preko 500 muzičara iz celog sveta, na destine hiljada posetilaca, a o njima će, osim organizatroa, brinuti i preko 300 volontera, iz preko 20 zemalja.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.