Legendarni rege bend na otvaranju jubilarnog Nišvila

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2024, 16:20

Legendarni rege bend na otvaranju jubilarnog "Nišvila"

Na otvaranju jubilarnog 30. Nišvila nastupiće čuveni rege sastav sa Jamajke Black Uhuru kom će to biti prvi nastup u Srbiji.
Osnovani 1972. godine u Kingstonu, Black Uhuru aktivno svira duže od 50 godina, a rejting prodatih ploča decenijama je u samom vrhu, dok je i dalje najprodavaniji, neprekisnoven Bob Marli.
Organizatori ističu i to da su njihove pesme drugi izvođači najčešće semplovali tokom proteklih decenija, zbog čega ih najavljuju kao svojevrsne ambasadore rege zvuka.
Žive legende rege muzike su ostvarile velika dostignuća u muzičkoj industriji, uključujući i osvajanje prve Gremi nagrade za najbolji rege album 1984. godine pod nazivom “Anthem” - navode...
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Black Uhuru na Nišvillu: Legendarni rege sastav prvi put nastupa u našoj zemlji

Izvor: Blic, 26.Mar.2024

Čuveni rege sastav Black Uhuru sa Jamajke nastupiće prvi put u Srbiji u četvrtak, 15. avgusta na otvaranju predstojećeg jubilarnog, 30. Nišville jazz festivala.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.