Konkurs Nišvila za najbolje slike i skuplture na temu džeza

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs Nišvila za najbolje slike i skuplture na temu džeza

Nišvil fondacija i Udruženje umetnika ARTEF pozivaju mlade skulptore i slikare do 36 godina da se prijave na konkurs „ART TO GO JAZZY“. Projekat će biti realizovan u okviru Nišvila, a izložba radova će biti ispred izgorelih ateljea u trećem koridoru niške Tvrđave. 

Ovaj konkurs je, kako kažu organizatori, namenjen stvaraocima iz zemlje i inostranstva, a želja im je da se predstavi multikulturalnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << multiuniverzalnost i multipovezanost različitih izraza i formi na jednom mestu.

Ideja za mesto održavanja kolonije potekla je iz potrebe da se skrene pažnja na ateljee koji od 2003. godine stoje kao ruglo i ružan podsetnik o stavu i načinu na koji se nadležne institucije ophode prema umetnicima, a ovde i autorima sa reputacijom istaknutih umetnika čiji su radovi zajedno sa zidinama izgoreli. Pored toga ovim ćemo predstaviti umetnost mladih van galerijskog prostora - saopštavaju iz Nišvila.

Tema konkursa je jazz kao sloboda umetničkog izražavanja, a od učesnika se očekuje da svoje radove prilagode ideji festivala.

Autorima koji učestvuju, pored komunikacije sa publikom, u okviru kreativnog procesa produkcije, pružićemo promociju kroz izložbu, a u narednim godinama njihova dela poslužiće za nagradni fond festivala gde će svako od njih dobiti potvrdu u čijem je vlasništvu njihov rad - kažu u Nišvilu.

Konkurs je otvoren do 10. jula i potrebno je da zainteresovani dostave kratku biografiju sa tri rada iz oblasti skulpture ili slike, sa informacijama o nazivu, dimenzijama i tehnici u PDF formatu na email adresu: arttogojazzy@gmail.com.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 15. jula, na zvaničnom sajtu Nišvil festivala i na zvaničnoj facebook stranici Udruženja umetnika ARTEF.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.