Koncerti na River stejdžu najavili Nišvil

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2015, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncerti na "River" stejdžu najavili "Nišvil"

Na amfiteatru nišavskog keja nekoliko bendova je nastupilo u čast Šabanu Bajramoviću izvodeći muziku u kojoj preovladava etno melos, čime je napravljena uvertira u ovogodišnji “Nišvil” džez festival.

Drago mi je što je bio veliki odziv publike, pošto je u pitanju tamburaški orkestar na džez festivalu. Uvek gledamo da ne forsiramo ozbiljnu muziku već da nastup bude slobodnijeg duha - poručio je Zlatan Mirić, dirigent tamburaškog orkestra iz Banja Luke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Sastav Very Nais(us) Gypsies nastavio je veče u maniru romske muzike i zabavljao posetioce skoro do ponoći.

Džipsi-pank bend Wordly Savages zatvorio je nezvanični program festivala i publici preneo raspoloženje “Nišvila“ koji počinje večeras.

Nastupila je i etno-grupa Iva iz Doboja koja je dela narodne i crkvene muzike sa ovih prostora izvela na svoj specifičan način.

Učesnik programa na bini kraj keja bio je i Šaban Bajramović tribute bend, čiji su se članovi zajedno sa publikom osvrnuli na dane aktivnog rada Bajramovića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.