JUG SRBIJE U PLAMENU KORONE: U Nišu novih 170 pozitivnih, 16 osoba u kritičnom stanju, zaražena i deca

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 17:47

JUG SRBIJE U PLAMENU KORONE: U Nišu novih 170 pozitivnih, 16 osoba u kritičnom stanju, zaražena i deca

Štab je jednoglasno ocenio i da ne postoje bezbednosni uslovi za održavanje tradicionalnih avgustovskih festivala kao što su Nišvil i Filmski susreti i da se oni moraju odložiti

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 368 pacijenata, a kod 170 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19.

Među pozitivnima su i četiri deteta koja su u stabilnom stanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Od ukupnog broja hospitalizovanih 16 pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, preminulo je 6 pacijenata sa potvrđenim virusom.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 151 pacijenata. Kod 27 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 186 pacijenata. Kod 92 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 61 pacijenata. Kod 42 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu ocenio da je sveukupna situacija složena, ali da sve medicinske ustanove funkcionišu u punom kapacitetu kako bi zbrinule povećan broj pacijenata.

Situaciju, kako je ocenjeno, osebno usložnjava činjenica da se u Niš svakodnevno dopremaju i pacijenti sa najtežim oblicima bolesti iz gradova na jugu i istoku Srbije koji gravitiraju Kliničkom centru Niš.

.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.