Džez trubač Teo Kroker nastupa prve večeri Nišvila

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2024, 17:42

Džez trubač Teo Kroker nastupa prve večeri "Nišvila"

Američki džez trubač Teo Kroker, poznat po kosmički nastrojenoj i duhovno prosvetljnoj interpretaciji post-bopa, fanka i elektosne fuzije, nastupiće sa svojim bendom u četvrtak, 15. avgusta, prve večeri Nišvil džez festivala.
Inspirisan svojim dedom, poznatim trubačem Dokom Četamom, počinje da svira trubu već sa 11 godina, da bi u tinejdžerskim započeo studije muzike.
Iz organizacije Nišvila ističu da je nagrada “Presser Music Foundation” ubrzala izdavanje njegovog debi albuma Fundamentals iz 2006. godine i dodaju da se nakon završenih studija preselio u Kinu, gde je svirao u najstarijem i najpoznatijem kineskom džez klubu “Šangajska kuća bluza”.
Verovatno ključni...
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.