Dženi Mekferson nastupa na Nišvilu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2024, 12:06

Dženi Mekferson nastupa na Nišvilu

Kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozirorka Dženi Mekferson nastupiće sa svojim sastavom na predstojećem Nišvilu 16. avgusta u niškoj Tvrđavi.
Organizatori festivala opisuju je kao jednu od najoriginalnijih izvođača koji su se pojavili tokom poslednjih nekoliko godina na svetskoj džez sceni.
To je vrlo talentovana umetnica koja na svojim nastupima unosi žensku energiju u mnoštvo prelepih fraza latino džeza, kao i sofisticirane improvizacije koje čine njenu muziku i stil posebnim i prepoznatljivim - navode organizatori.
Dženi je rođena 1979. godine na Kubi. Kao vrlo mlada nastupala je u džez klubovima, a 2014. godine je u Havani dobila nagradu Adolfo Guzman za album “Blue...
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu

Izvor: Blic, 08.Apr.2024, 10:03

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa svojim sastavom na predstojećem Nišville jazz festivalu u petak, 16. avgusta na niškoj Tvrđavi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.