Izvor: BalkanRock.com, 16.Jun.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Gojković i Milčo Leviev zajedno na Nišvilu

Duško Gojković

Dve istinska svetske džez legenda, trubač Duško Gojković i klavirista Milčo Leviev nastupiće prvi put zajedno na ovogodišnjem Nišvilu u subotu, 15 avgusta uz pratnju Big Benda RTS-a.

Milcho Leviev

Gojković i Leviev su bez ikakve dileme najznačajniji instrumentalisti, ali i kompozitori, aranžeri i bend lideri poreklom sa Balkana, a svojevrstan ekskluzivitet ovog programa je činjenica da njih dvojica do sada nikada nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << snimali ni nastupali zajedno.

Big Band RTS-a koji će pratiti Duška Gojkovića i Milču Levieva, u svojoj sedmoj deceniji postojanja uspešno održava status jednog od najboljih evropskih velikih džez orkestara – što je priznanje stečeno još 1953. na festivalu u francuskom Juan Lens Pinsu. Gotovo da nema značajnijeg džez muzičara sa ovoh prostora, koji nije prošao „školu“ ovog big benda, kojim su dirigovali Mladen Guteša, Vojislav Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Stjepko Gut… a koji poslednjih godina uspešno predvodi Ivan Ilić. Duško Gojković i Big Bend RTS-a nedavno su objavili odlični album „Latin Haze“.

Informacije o festivlau i cenama ulaznice možete pogledati na zvaničnom sajtu.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Duško Gojković & Milčo Leviev

Izvor: NisCafe.com, 17.Jun.2015, 09:44

Dve istinska svetske džez legenda, trubač Duško Gojković i klavirista Milčo Leviev nastupiće prvi put zajedno na ovogodišnjem Nišvilu u subotu, 15 avgusta uz pratnju Big Benda RTS-a. Gojković i Leviev su bez ikakve dileme najznačajniji instrumentalisti, ali i kompozitori, aranžeri i bend lideri...

Nastavak na NisCafe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.