Dubioza kolektiv i Roberto Foneska obeležili otvaranje Nišvila

Izvor: Megafon.co, 11.Avg.2023, 16:35

Dubioza kolektiv i Roberto Foneska obeležili otvaranje Nišvila

Zvezde prve večeri džez festivala Nišvil bili su kubanski muzičar Roberto Fonseka, kojem je pripala tradicionalna nagrada Šaban Bajramović, i bend sa ex ju prostora Dubioza Kolektiv. Na otvaranju predstavili su se i Hazari i lider ovog sastava Dragomir Milenković, dobitnik nagrade za životno delo ove godine. Nastup italijanskih džezera Mauro Sigura kvarteta i Luke Akuina pozdravio je pun plato dobro raspoložene publike.
Roberto Fonesca – Foto – Saša Đorđević Hazari >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << – Foto – Saša Đorđević Na korak do jubileja Nišvil se održava 29. put. Organizatori često umaju da napomenu “na korak do jubileja”. Glavni program održava se na otvorenom prostoru Platoa niške Tvrđave. Na dve bine – Earth & Sky stage. Kao i godinama unazad, kvalitetni muzički izvođači iz zemlje i inostranstva, nastupaju na binama koje su besplatne za publiku.
Podsetimo, zvanični program Nišvila počeo je u četvrtak, 10. avgusta, i trajaće do nedelje, 13. avgusta. Jedna od promena koja je uvedena ove godine je da se bina posvećena Šabanu Bajramoviću seli na Letnju pozornicu.
Nastup Roberta Fonseke – Foto – Saša Đorđević

Pogledaj vesti o: Nišville,   Saša Đorđević

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.