Dubioza Kolektiv proslavlja 20 godina na otvaranju Nišvila

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2023, 11:38

"Dubioza Kolektiv" proslavlja 20 godina na otvaranju Nišvila

Jedan od najpopularnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije Dubioza kolektiv u okviru turneje kojom proslavljaju 20 godina rada, nastupiće 10. avgusta na otvaranju Nišvil džez festivala na niškoj Tvrđavi.

Kombinacijom balkanskog folkora i regea, dab, ska i rok muzike, organizatori kažu da je Dubioza Kolektiv za kratko vreme stekla status najatraktivnijeg benda sa Balkana, te da 20-godišnja statiska pokazuje da su imali uspešne koncerte u preko 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << država, gde su održali preko 1.000 nastupa.

Bend Dubioza kolektiv je osnovan tačno pre 20 godina, a od prvog albuma koji je naslovljen imenom sastava i objavljen 2004. godine, do aktuelnog Agrikultura, snimili su 10 albuma, 1 EP i 1 dvostruki live LP - kažu organizatori.

Poslednji nastup Dubioze Kolektiva u Nišu održan pre 9 godina na platou niške Tvrđave.

Podsetimo, kompleti ulaznica za ovogodišnji Nišvil mogu se nabaviti po promo cenama do petka, 9. juna po ceni od 3.000 dinara, dok će od subote cena ulaznica za parter koštati 4.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.