„Brand New Heavies“ u Nišu

Izvor: Blic, 12.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Brand New Heavies“ u Nišu

Engleski esid-džez-fank sastav „Brand New Heavies" (BNH) nastupiće 15. avgusta na Međunarodnom džez festivalu „Nišvil" u Nišu, najavili su organizatori.

BNH dolaze u Niš da uz pojačanu duvačku sekciju promovišu poslednji albuma „Get Used to It" (2006), s kojim se u postavu vratila stara pevačica N’dea Davenport, čiji je glas obojio hitove „Dream Come True" i „Never >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stop" početkom 90-ih godina.

- Pioniri londonske esid džez scene BNH su ljubav ka fanku preveli na sofisticirani zvuk koji je održavao plamen klasičnog soula u eri dominacije hip-hopa. Povremeno dodajući duvačku liniju, izgradili su kultni status na londonskoj klupskoj sceni - kažu iz organizacije „Nišvila".

Grupu su 1985. godine osnovali bubnjar i klavijaturista Ijan Kinkejd, gitarista Sajmon Bartolomju i basista Endru Levi. U bendu su bile i pevačice Džej Ela Rut i Sida Garet.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.