Basista Rolling Stones-a kao deo trija Stone raiders na Nišvilu 2020

Izvor: JužneVesti.com, 23.Mar.2020, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basista "Rolling Stones"-a kao deo trija "Stone raiders" na Nišvilu 2020

Basista legendarnog benda Rolling stones Darryl Jones sredinom avgusta nastupiće na Nišvillu kao član super trija Stone Raiders, navode organizatori. Ovaj trio trebalo bi da nastupi poslednjeg dana niškog džez festivala.

Trio predvodi gitarista Jean-Paul Bourelly, a na bubnjevima je Will Calhoun član grupe Living Colour.

Darryl Jones je 1993. godine dobio poziv od Rolingstonsa da na basu zameni Billa Waymana koji je tada napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stonse. Iako ga preostali članovi benda nikada nisu promovisali u zvaničnog člana grupe – Darryl je sa Stonsima svirao na svim albumima i turnejama do danas.

A uz sve to, osim što vodi i svoje autorske projekte, jedan od najomiljenijih angažmana mu je upravo ono što radi u sklopu “Stone Raidersa” sa kojima je objavio jedan album, a na novom koji izlazi ove godine – prvi put se pojavljuje i kao pevač - navode organizatori.

Svirao je i sa Majlsom Dejvisom, a sa plejadom muzičara išao je na turneje i snimao (Herbie Hancock and Headhunters, Madonna, Eric Clapton, John Scofield, Hiram Bullock, Gil Evans, Steps Ahead, Peter Gabriel, B.B. King, Neil Young).

Stone Raiders će na Nišvilu nastupiti završnog dana, u nedelju 16. avgusta.

Biografiju ostalih članova, možete pročitati na sajtu Nišvila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.