Artan Lili, trubači i spektakularni vatromet zatvorili ovogodišnji Nišville

Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Artan Lili, trubači i spektakularni vatromet zatvorili ovogodišnji Nišville

Prema rečima direktora festivala, Ivana Blagojevića, zbog globalne situacije sa virusom korona, bili smo svedoci sigurno najteže godine kada je reč o organizovanju i realizovanju programa od osnivanja festivala.
Septembarsko izdanje Nišvila, održano je sa ograničenim brojem posetilaca na nekoliko besplatnih muzičkih (Youth – Museum i Welcome) stejdževa i sa flmskim programima (Movie stage i Kristina stage).

Koncerte i filmske projekcije je, prema proceni >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << direktora festivala, pratilo kao i prvo izdanje (1995. godine koje je održano u Sali kluba Vojske)  nekoliko hiljada posetilaca, uključujući i sve prolaznike koji su se zadržali i otpratili makar jedan koncert ili projekciju.
Od 17. do 20. septembra, na Youth stejdžu ispred „Nišville jazz muzeja“ održano je 14 koncerata. Nastupili su Nišville youth Arkestra, Milan Petković Quartet, Glib, El Mejor, 4G’s, LAB Organ Trio,  Dečji hor “Čarobna nota”,  međunarodni omladinski JAIN  (Jazz and Interculturalism)  projekat  podržanog od strane EACEA programa „Creative Europe“ (četiri koncerta) , Johny Quartet,  South Rail Messengers, a program je zatvorio sastav Artan Lili.
U sklopu matine programa (17:00-19:00) na Welcome stejdžu nastupilo je 8 grupa (Godina Konja, Oposite Way, Hot Spot, Paradox, Rusty Strings, Tomycoustic, T.U.N.E i Mokri Jazz).
Na Kristina stejdžu je nastupilo četvoro pijanista koji su pratili neme filmove (Marija Antunović, Sofija Vukić, Aleksandar Mitić, Vuk Petrović), a na Nišville movie stejdžu prikazano je 26 filmova.

Septembarsko izdanje ovogodišnjeg Nišvila završeno je kako je i počelo - uz posluženje žute lubenice, muziku sa “Nišville Jazzcycle” koji je tokom leta sve vreme bio parkiran ispred Nišville Jazz muzeja, ali i želju Ivana Blagojevića, direktora festivala, da se ovakva godina i ovakav Nišvil više nikada ne ponove.
Za narednu godnu, svi ljubitelji džez muzike, nadaju se da će se želje Blagojevića ostvariti – da se organizuje najbolji i najveći Nišvil džez festival do sada.
 

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.