Jedna žrtva, 525 uhapšenih

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna žrtva, 525 uhapšenih

London -- Tri dana nereda, jedna žrtva, 525 uhapšenih, premijer odlučan da vrati mir, policija na nogama to je današnji opis Velike Britanije.

Jedan mladić koji je sinoć ranjen iz vatrenog oružja tokom nereda u Londonu, podlegao je povredama, saopštila je danas policija.

Reč je o prvoj žrtvi nereda koji su tokom vikenda izbili u Londonu, a noćas se proširili i na Birmingem, Bristol i Liverpul.

Mladić (26) čiji identitet nije saopšten, pronađen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranjen u automobilu u južnom delu Londona, gde je u neredima zapaljeno više zgrada, precizira se u saopštenju policije i dodaje da je mladić "hospitalizovan u teškom stanju".

Skotland jard je saopštio da je do sada uhapšeno 525 osoba i da su neredi dostigli do sada neviđene razmere.

U Londonu, grupe mladih divljale su treću noć uzastopce, paleći zgrade, kuće, vozila i kontejnere, pljačkajući prodavnice i gađajući snage reda flašama i pirotehničkim sredstvima.

Londonska policija, koja se otkako su počeli neredi u britanskoj prestonici nalazi pod snažnim pritiskom javnosti da primeni ekstremnije mere, saopštila je danas da se razmišlja o upotrebi gumenih metaka u cilju suzbijanja nasilja.

"Reč je o taktici koju će policija primeniti ako bude bilo potrebe", rekao je novinarima zamenik načelnika policije Stiven Kavan, prenosi Rojters.

Ranije danas, britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da će večeras na ulice glavnog grada izaći 16.000 policajaca, daleko više nego juče kada ih je bilo 6.000.

Kako je rekao, i on i vlada su odlučni da na ulice Londona i drugih britanskih gradova na koje se u međuvremenu prenelo nasilje bude vraćen mir.
Pogledaj vesti o: Neredi u Britaniji

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London: Poginuo mladić, policija koristi gumene metke

Izvor: Večernje novosti, 09.Avg.2011

Jedan 26-godišnjak, ranjen u svom automobilu, prva je žrtva nezapamćenih nereda i nasilja u Velikoj Britaniji. Na ulicama oko 16.000 policajaca

Nastavak na Večernje novosti...

London kao Beograd devedesetih: Ljude skidaju na sred ulice

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2011

Neredi koji su tokom vikenda započeli u Londonu, a potom se proširili i na druge britanske gradove, odbneli su prvu žrtvu. Mladić (26), koji je u ponedeljak veče upucan u automobilu u predgrađu Krojdon podlegao je povredama i prva je žrtva nasilja. Na meti razbojnika nalaze se i obični građani...

Nastavak na Vesti-online.com...

Glas Rusije: Vlast u Britaniji u rukama kriminalaca

Izvor: AlternativneVesti.com, 10.Avg.2011, 16:15

London, Birmingem, Liverpul, Bristol – najveći gradovi Britanije pretvorili su se u zone bojevih dejstava. Ulične tuče i pljačke zahvatile su bogate i moderne kvartove Londona – Noting-Hil i Kensington za zapadu grada. Gore Krojdon i Luišem na južnoj obali Temze, ranije su požari i pljačke...

Nastavak na AlternativneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.