Suđenje Mubaraku, do suda stigao na nosilima

Izvor: NaDlanu.com, 13.Apr.2013, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Mubaraku, do suda stigao na nosilima

Svrgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak stigao je u subotu u Krivični sud u Kairu, gde treba da mu počne ponovljeno suđenje zbog saučesništva u ubistvu stotina demonstranata tokom protesta u februaru 2011.

Kako je prenela državna televizija, Mubarak (84) je do suda dovezen ambulantim kolima, iz kojih je iznesen na nosilima. Obučen je u belo i ima naočare za sunce.Bivši egipatski lider je u zatvoru od aprila 2011. Poslednjih dana je zbog lošeg zdravlja boravio u vojnoj bolnici u predgrađu Kaira, odakle je do dela grada u kojem se nalazi Krivični sud prebačen helikopterom.Kooptuženi u ovom slučaju su i Mubarakovi sinovi Alaa i Gamal, bivši ministar unutrašnjih poslova Habib el Adli i još šest policijskih zvaničnika. Svi su danas došli na suđenje, javila je Mena.Mubarak je u junu 2012. osudjen na doživotni zatvor zato što nije sprečio ubijanje demonstranata početkom tokom pobune protiv njegove 29-ogodišnje vladavine.(Izvor: Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.