Mubarak prebačen drugom sudu

Izvor: B92, 13.Apr.2013, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mubarak" prebačen drugom sudu

Kairo -- Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak stigao je u sud u Kairu gde mu počinje novo suđenje.

U januaru je uvažena žalba na presudu kojom mu je određena doživotna kazna zatvora.

Egipatska televizija prikazala je snimak na kom se vidi kako Mubaraka iz ambulantnog vozila iznose na nosilima i unose u Policijsku akademiju u Kairu, gde se suđenje održava, javila je agencija Frans pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zvanična novinska agencija MENA javila je da je bivši šef države najpre helikopterom prevezen iz vojne bolnice.

U sudnicu su na ponovljeno suđenje stigli i njegovi sinovi Gamal i Ala, kao i bivši šef bezbednosne službe Habib al-Adli.

Nekolicina Mubarakovih pristalica okupila se ispred zgrade suda, držeći postere bivšeg lidera, dok zgradu obezbeđuje daleko veći broj pripadnika snaga bezbednosti.

Mubarak je prošlog juna osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer nije uspeo da spreči ubistvo oko 900 demonstranata na protestima 2011. godine, u kojima je okončana njegova vladavina duga 29 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kairu počinje ponovno suđenje Mubaraku

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2013

13.04.2013. -..Danas u Kairu počinje ponovno suđenje za ubistvo demonstranata iz dana egipatske revolucije. Glavni optuženi su bivši predsednik Hosni Mubarak i bivši ministar unutrašnjih poslova Habib el-Adli. Egipatska televizija će organizovati prenos suđenja uživo. 84-godišnji Mubarak će...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.