Ruska TV: Mubarak u kritičnom stanju, možda je mrtav

Izvor: Politika, 24.Okt.2011, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska TV: Mubarak u kritičnom stanju, možda je mrtav

MOSKVA – Svrgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak, kom se sudi pod optužbom da je naredio ubijanje civila i korupciju, doživeo je srčani udar i možda je čak preminuo u zatvoru, javila je ruska satelitska televizija na engleskom jeziku „Raša tudej”.

Izvori tvrde da je zdravstveno stanje Mubaraka, kojeg na suđenja inače donose u nosilima zbog lošeg zdravlja, pogoršano kada je u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uveče video televizijske izveštaje o pogibiji svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija.

Prema navodima u izveštaju, Mubarak je doživeo snažan srčani udar kada je video nepokretno i okrvavljeno telo svog dugogodišnjeg prijatelja.

U prvobitnim vestima infarkt je bio fatalan, dok su kasnije izvori rekli da je Mubarak u kritičnom stanju i da može da umre svakog časa, što je teško potvrditi. Neki mediji u Egiptu, međutim, kažu da bivši predsednik nije čak ni na intenzivnoj nezi, navodi ruska TV.

Egipatska vojska je, ipak, odlučila da pojača bezbednost u bolnici u kojoj je uhapšeni Mubarak.

„Raša tudej” podseća da bi, ukoliko je to istina, Mubarak bio druga žrtva Arapskog proleća, kome ne bi bilo suđeno za zločine za koje ih opozicija optužuje, nakon što je Gadafi umro pod sumnjivim okolnostima pošto su ga pobunjenici uhvatili.

Tanjug

objavljeno: 25.10.2011.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.