RT: Mubarak možda preminuo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Mubarak možda preminuo

MOSKVA -

Svrgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak, kom se sudi pod optužbom da je naredio ubijanje civila i korupciju, doživeo je srčani udar i možda je čak preminuo u zatvoru, javila je ruska satelitska televizija na engleskom jeziku "Raša tudej" (Russia Today).

Izvori tvrde da je zdravstveno stanje Mubaraka, kojeg na suđenja inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << donose u nosilima zbog lošeg zdravlja, pogoršano kada je u nedelju uveče video televizijske izveštaje o pogibiji svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija.

Prema navodima u izveštaju, Mubarak je doživeo snažan srčani udar kada je video nepokretno i okrvavljeno telo svog dugogodišnjeg prijatelja.

U prvobitnim vestima infarkt je bio fatalan, dok su kasnije izvori rekli da je Mubarak u kritičnom stanju i da može da umre svakog časa, što je teško potvrditi.

Neki mediji u Egiptu, međutim, kažu da bivši predsednik nije čak ni na intenzivnoj nezi, navodi ruska TV.

Egipatska vojska je, ipak, odlučila da pojača bezbednost u bolnici u kojoj je uhapšeni Mubarak.

"Raša tudej" podseća da bi, ukoliko je to istina, Mubarak bio druga žrtva Arapskog proleća, kome ne bi bilo suđeno za zločine za koje ih opozicija optužuje, nakon što je Gadafi umro pod sumnjivim okolnostima pošto su ga pobunjenici uhvatili.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mubarak kritično, pozlilo mu zbog Gadafija (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2011

Svrnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak je imao srčani udar i njegovo stanje je veoma teško, prenose inostrani mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mubarak kritično otkada je video snimak Gadafijeve pogibije

Izvor: Večernje novosti, 24.Okt.2011

Hosni Mubarak (83) je gotovo na samrti. Doživeo srčani udar kada je video snimak pogibije njegovog dugogodišnjeg prijatelja Moamera Gadafija

Nastavak na Večernje novosti...

Mubarak možda mrtav?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2011

MOSKVA - Svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak, kome se sudi pod optužbom da je naredio ubijanje civila i korupciju, doživio je srčani udar i možda je čak preminuo u zatvoru, javila je ruska satelitska televizija na engleskom jeziku "Raša tudej".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.