Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimanska braća počinje pregovore s egipatskim vlastima

Najveća opozicona grupa u Egiptu, zabranjeni islamistički pokret Muslimanska braća, saopštila je danas da će pregovarati sa vlastima kako bi se okončala politička kriza u zemlji. Predstavnici Muslimanske braće sastaće se sa potpredsednikom Omarom Sulejmanom da bi izneli svoje "legitimne i pravedne zahteve". Visoki zvaničnik pokreta Mohamed Mursi rekao je da taj pokret ostaje pri glavnom zahtevu demonstranta, odlasku predsednika Hosnija Mubaraka sa vlasti.  

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mubarak bi mir, Muslimanska braća pregovore

Izvor: Mondo, 06.Feb.2011

Egipatske vlasti nastoje da sklone ljude sa ulica i život vrate u normalu u Kairu, gde skoro dve nedelje demonstranti, zahtevaju ostavku predsednika Hosnija Mubaraka, dok najveća opoziciona grupa u Egiptu, Muslimanska braća, želi pregovore.

Nastavak na Mondo...

Muslimanska braća počinje pregovore

Izvor: Šumadija Press, 06.Feb.2011

Najveća opozicona grupa u Egiptu, zabranjeni islamistički pokret Muslimanska braća, saopštila je danas da će pregovarati sa vlastima kako bi se okončala politička kriza u zemlji.

Nastavak na Šumadija Press...

Pregovori vlasti i opozicije

Izvor: Politika, 06.Feb.2011

Istorijski dijalog još nije rešio ključno pitanje da li Hosni Mubarak treba odmah da se povuče, jer mnogi ne veruju „debelim mačkama“..Od našeg specijalnog izveštača..Kairo – Obazrivo otvarajući šansu političkom izlazu iz najozbiljnije krize režima u tri decenije, najuticajnija opoziciona...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.