Mubarak na lečenju nadomak Baden-Badena?

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mubarak na lečenju nadomak Baden-Badena?

BERLIN - Razmišljanja o mogućem bolničkom boravku egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka u Nemačkoj su konkretnija nego što je do sada bilo poznato, saznaje nemački nedeljnik Špigl, navodeći da se, u prvom redu, govori o klinici "Maks-Grundig" u blizini Baden-Badena.

Uprava ove privatne klinike, međutim, nije želela da se izjasni o tome. Klinika "Maks-Grundig" važi za vrhunsku i na svojim internet stranicama, pored "prvoklasne medicinske brige", nudi i "komfor i servis >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vrhunskog hotela".

Pacijenti su smešteni u prostorijama od 20 do 200 metara kvadratnih, a u ovoj bolnici su, između ostalih, kako navodi Špigl, bili i ukrajinski predsednik Viktor Juščenko i bivši ruski ministar privrede German Gref. Klinika ima, između ostalog, i onkološko odeljenje.

Mubarak je prošlog proleća, kada se sreo i sa kancelarkom Angelom Merkel, bio na jednoj klinici u Hajdelbergu, gde je operisao žuč i portparolka te klinike je, prenosi nedeljnik u onlajn izdanju, rekla da Mubarak ''može, kao i svaki naš pacijent, da dođe''.

On je 2004. godine proveo dve i po nedelje u jednoj minhenskoj bolnici, kada su ga, kako podseća štampa, posetili i tadašnji kancelar Gerhard Šreder, tadašnji bavarski šef vlade Edmund Štojber i jordanski kralj Abdulah II.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.