Dignut u vazduh gasni terminal kod granice Egipta i Izraela

Izvor: Studio B, 12.Jul.2011, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dignut u vazduh gasni terminal kod granice Egipta i Izraela

Maskirani naoružani napadači digli su u zoru u vazduh terminal egipatskog gasovoda koji vodi ka Izraelu i Jordanu.

Terminal je u gradu El Arišu, u severnom delu egipatskog Sinajskog poluostrva, 50 kilometara zapadno od granice Izraela.

Napadači su naredili stražarima da odu i onda digli u vazduh terminal, izazvavši veliki požar. Nije bilo žrtava, rekli su zvaničnici.

To je bio drugi napad na gasovod za dve nedelje, a četvrti od februara kada je svrgnut >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << redsednik Hosni Mubarak.

Niko nije preuzeo odgovornost za današnju diverziju. Za ranije napade osumnjičena su nezadovoljna beduinska plemena i islamisti koji se protive mirovnom sporazumu Egipta i Izraela iz 1979. godne.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.