Čović je sve ovo očekivao, sad se sprema za najslađi posao - formiranje nove evroligaške Zvezdine ekipe!

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020, 17:25

Čović je sve ovo očekivao, sad se sprema za ''najslađi'' posao - formiranje nove evroligaške Zvezdine ekipe!

I nigde ne žuri...

Iako je danas rođendan predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću, razloga za slavlje još više imaju u Crvenoj zvezdi, jer je Evroliga i zvanično potvrdila da će crveno-beli i sledeće sezone igrati u elitnom evropskom takmičenju.

Crvena zvezda se nedugo zatim oglasila zvaničnim saopštenjem, a svoj stav je u razgovoru za ''Tanjug'' izneo i prvi čovek kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Nebojša Čović.

On smatra da je ovo ''prava košarkaška'' odluka, nije ni sumnjao u ovakav rasplet i uvereva da je i prethodnih dana bio potpuno opušten dok se čekala današnja odluka Borda Evrolige.

''Nisam nijednog trenutka sumnjao da ću ljudi u Evroligi podleći raznoraznim lobiranjima, pritiscima ispod i iznad stola, mutnim radnjama.







Imam poverenja u te ljude, bili smo potpuno opušteni, poslali smo sve što je traženo i bio sam siguran da će oni doneti pravu odluku ili bolje rečeno jedino moguću odluku u okolnostima u kojima smo se svi našli'', objašnjava Čović.

Onošto se sada očekuje jeste odluka čelnika ABA lige o sudbini prekinute sezone u ovom takmičenju, a Čović je uveren da će se poštovati ''standard'' koji je danas postavila Evroliga.





''Ova odluka je dobar standard i preporuka. Znate, mislim da ne treba 'silovati' ljude u sportu, igrači su psihofizički u jednom interesantnom statusu'', rekao je Čović, uz pogled ka sledećoj sezoni, koja će za Zvezdu opet biti evroligaška.

Takav će i tim napraviti crveno-beli tokom leta. Imaju dovoljno vremena da donesu prave odluke oko pojačanja, Čović nigde ne žuri.

''Nama predstoji da se pripremamo za sledeću sezonu, prvi korak je saniranje svega onog što smo doživeli kao veliki udar, a sve drugo - formiranje tima, stručni štab, sve će doći polako, strpljivo...'', zaključio je prvi čovek Crvene zvezde.

-
Pogledaj vesti o: Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Posle ovoga, ''Grobari'' će još više voleti Partizan?

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020

Partizan još ćuti, ali Dule se oglasio!..I dok se u Crvenoj zvezdi uveliko raduju ostanku u Evroligi, iz Partizana se još ne oglašavaju posle najnovije odluke nadležnih u elitnom evropskom takmičenju...Crno-belima i sledeće sezone ostaje Evrokup, ili eventualno FIBA Liga šampiona kao druga moguća...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.