Željeznjak: NATO od Crne Gore pravi novo žarište nestabilnosti u slovenskom delu Evrope

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željeznjak: NATO od Crne Gore pravi novo žarište nestabilnosti u slovenskom delu Evrope

CRNA Gora postaje strateški poligon za delovanje NATO – ocenio je potpredsednik Državne Dume Rusije Sergej Željeznjak.

Odmah je upozorio da se sa zapadnom vojnom alijansom u Crnoj Gori „u slovenskom delu Evrope formira još jedno žarište nestabilnosti“.

Željeznjak je ukazao da režim u Podgorici i vrh NATO uvlače Crnu Goru u alijansu ignorišući antinatovsko raspoloženje većine njenog stanovništva i zahtev da se održi referendum o takom važnom pitanju.

Govoreći povodom Dana slovenske psimenosti i kulture, potpresdednik Dume je ocenio da se opet razotkrilo kako SAD i njihovi saveznici iz Evrope vrše pritisak na državu (Crnu Goru) koja ima pravo na suverenu spoljnu politiku i zaštitu interesa svog naroda.

Željeznjak je naglasio da je i slučaj Crne Gore dokaz da ideja formiranja Saveza neutralnih suverenih država Jugoistočne Evrope postaje realna geopolitička alternativa i ideološka protivteža planovima rukovodstva SAD povezanim sa daljim širenjem NATO.

Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.