Zastava Srbije i bodljikava žica na protestu u Zvečanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023, 09:53

Zastava Srbije i bodljikava žica na protestu u Zvečanu

Grupa Srba u Zvečanu razvila je dugačku zastavu Srbije, tokom protesta 31. maja u tom mestu na severu Kosova. Isto jutro pripadnici NATO mirovne misije na Kosovu, KFOR-a, postavili su bodljikavu žicu. U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, opštinama na severu Kosova, naseljenim većinom Srbima, poslednjih dana traju tenzije koje su prerasle u nasilje. Lokalni Srbi protestuju protiv novoizabranih gradonačelnika ovih opština. NATO je najavio slanje dodatnih 700 vojnika na Kosovo.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simbolima stradanja Jevreja Srbi protestuju u Leposaviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2023

Srbi koji u Leposaviću protestuju zbog ulaska novog albanskog gradonačelnika u zgradu opštine postavili su na bodljikavu žicu šestokraku zvezdu na žutoj podlozi, kao znak koji simbolizuje stradanje Jevreja pod nacistima i život u getu, javlja RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Novinari iz Srbije i sa Kosova u odbrani vlasnika kafića koji im je otvorio vrata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023

Novinari i srpske i albanske nacionalnosti stali su u odbranu Mladena Perovića iz Zvečana, koji im je tokom nereda otvorio vrata svog kafića, a koji je posle toga označen kao "izdajnik". "Ne znam šta sam ja to uradio da budem izdajnik i da se na taj način meni stavlja meta", rekao je Perović...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SKUP PODRŠKE SRBIMA NA KOSMETU: Okupili se građani u Podgorici (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023

Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras se održava skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji...Građani Podgorice okupili su se da pruže podršku Srbima sa Kosova i Metohije...Oni su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a potom se uputili u protestnu šetnju glavnim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Počelo okupljanje i u Zubinom Potoku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jun.2023, 09:39

Manja grupa Srba počela je da se okuplja i u četvrtak ujutru, 1. juna, ispred zgrade Opštine Zubin Potok. Srbi u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću – sve tri opštine na severu Kosova – četvrti dan protestuju protiv albanskih gradonačelnika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.