Zaharova: Sramotno je govoriti o vojnim „uspesima“ NATO-a: Jugoslavija, Avganistan, Libija...

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Sramotno je govoriti o vojnim „uspesima“ NATO-a: Jugoslavija, Avganistan, Libija...

Na dan 70. godišnjice osnivanja NATO-a, Moskva želi NATO savezu mudrosti i da bude manje nervozan, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Vašingtonski sporazum, koji je postavio temelje NATO-a, potpisan je 4. aprila 1949. godine. Sastanak ministara spoljnih poslova 29 zemalja članica saveza se održava u Vašingtonu od 3-4. aprila. Zaharova je napomenula da savez nije spreman za ravnopravne odnose s Rusijom. "Njegova želja za ekskluzivnošću je bila jača. Manje od šest meseci nakon samita u Lisabonu, NATO je krenuo u libijsku avanturu, konačno razbijajući iluzije o njegovoj sposobnosti da poštuje međunarodno pravo. Sada je glavni zadatak NATO-a da brani od takozvane ruske pretnje u istočnoevropskim zemljama, direktnim pumpanjem regiona naoružanjem i intenziviranjem vežbi, uključujući i razvoj raznih scenarija. Čudan metod smirivanja, kada se na početku svi zastrašuju, a onda prosto pretvaraju region u bure baruta" saopštila je Zaharova. Prema njenim rečima, sramotno je govoriti o vojnim "uspesima" NATO-a: Jugoslavija, Avganistan, Libija - operacije NATO saveza koje su donele samo haos, razaranje, praćeno velikim civilnim žrtvama. "Uopšteno, želim da NATO-u poželim na ovaj rođendan, naravno, unutrašnji mir, da bude manje nervozan, da se ne uključuje u opsesivne ideje i fobije. Na kraju, naravno, poželela bih mudrost, jer se saopštenja rukovodstva ove strukture ne razlikuju od nje same", zaključila je Zaharova

Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova o izjavi Jensa Stoltenberga: Zapadni političari su NEPISMENI

Izvor: Blic, 04.Apr.2019

Izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga u kojoj poredi sovjetskog lidera Josifa Staljina, Adolfa Hitlera i Islamsku državu pokazuje njegov manjak obrazovanja, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.