Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Vrijeme je za odluku

SKOPLJE - Premijer Zoran Zaev poručio je građanima da Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU i da je "vrijeme za odluku".

Zaev je u okviru kampanje za septembarski referendum, na kojem građani te bivše jugoslovenske republike treba da potvrde sporazum sa Grčkom o novom imenu, na Fejsbuk profilu poručio da taj sporazum otvara put Makedonije ka članstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u NATO i EU.

Inače, u Makedoniji je uveliko u toku kampanja kojom se građani pozivaju da izađu na referendum, 30. septembra i kažu "da" sporazumu sa Grčkom.

S tim u vezi je snimljeno i nekoliko video spotova, koji građane treba da uvjere u sve prednosti tog sporazuma prema kojem bi novo ime te države bilo - Republika Sjeverna Makedonija.

Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE, međutim, još se nije izjasnila o referendumu, a vlast strahuje da bi ta stranka mogla da pozove svoje simpatizere na bojkot, što bi moglo da ugrozi pozitivan ishod izjašnjavanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.