BRZINA KOJOM SE PRETVARAJU U CILJ TREBA DA IH BRINE Moskva žestoko odgovorila na ulazak Finske i Švedske u NATO

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2022, 21:57

"BRZINA KOJOM SE PRETVARAJU U CILJ TREBA DA IH BRINE" Moskva žestoko odgovorila na ulazak Finske i Švedske u NATO

Rusija je toliko moćna vojna i politička sila da odluka Švedske i Finske da uđu u NATO u globalnom strateškom smislu nije bitna, izjavio je za RIA Novosti Andrej Klimov, šef komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta.

Turska će, kako je ranije saopšteno iz Kancelarije predsednika Finske, podržati poziv Finske i Švedske da postanu članice Severnoatlantske alijanse.

- Rusija je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toliko moćna vojna i politička sila da sve ove države nemaju nikakav značaj u globalnom strateškom smislu - rekao je senator.

On je naglasio da učešće severnih suseda Rusije u Alijansi "neće poboljšati" njihove odnose sa Moskvom. Istovremeno, i Švedska i Finska su dobijale određene koristi od svoje neutralnosti. Sa povećanjem vojne infrastrukture na njihovoj teritoriji, "zadaće probleme sami sebi".

Odgovarajući na novinarsko pitanje koliko brzo Švedska i Finska mogu da uđu u NATO, Klimov je rekao: "Brzina kojom se pretvaraju u cilj treba da ih brine."

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigla prva reakcija Moskve na ulazak Švedske i Finske u NATO

Izvor: B92, 28.Jun.2022

Rusija je toliko moćna sila da pristupanje Švedske i Finske NATO paktu nije bitno u globalnom strateškom smislu...To je za RIA Novosti rekao Andrej Klimov, šef komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta...Rusija je toliko moćna vojna i politička sila da ove države nemaju nikakav...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.