Izvor: RTS, 16.Avg.2022, 14:45

Vučić sutra i prekosutra u Briselu zbog nastavka dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Briselu 17. i 18. avgusta povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine.
Tokom posete Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se sastati i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, najavila je pres služba predsednika.

Uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine predstavnici Srba sa Kosova i Metohije saopštili su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su imali sastanak sa ambasadorima Kvinte na kojem je od njih traženo da se povinuju odlukama Prištine o preregistraciji na kosovske tablica na severu KiM, kao i o uvođenju ulazno-izlaznog dokumenta koji bi se izdavao Srbima na administrativnim prelazima.
Oni su na konferenciji u Vladi Srbije, nakon sastanka sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, rekli da se medijima obraćaju zbog ozbiljnosti poruke koju su primili na jučerašnjem sastanaku koji nije bio otvoren za javnost.
Petković je poručio da su predstavnici država Kvinte, načinom na koji su prenosili svoje poruke srpskom narodu na KiM, pokazali pod kako teškim okolnostima delegacija Beograda putuje u Brisel. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić potvrdio da ide u Brisel 'povodom nastavka dijaloga' Srbije i Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Briselu, 17. i 18. avgusta, saopšteno je iz njegovog kabineta. Kako se navodi, povod za njegovu posetu biće nastavak dijaloga Srbije i Kosova. U saopštenju se navodi i da se Vučić, tokom posete Briselu, sastati i sa generalnim sekretarom NATO Jensom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pre odlaska u Brisel, Vučić imao NIZ SASTANAKA O ENERGETICI

Izvor: Blic, 17.Avg.2022, 12:27

Pre odlaska u Brisel, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine, i razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, predsednik Aleksandar Vučić danas pre podne imao je niz sastanaka sa ministrima i saradnicima o obezbeđivanju sigurnog snabdevanja zemlje energentima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.