Vojnik NATO: Albanci ne zaslužuju Kosovo, to nije njihova država

Izvor: BKTV News, 28.Apr.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik NATO: Albanci ne zaslužuju Kosovo, to nije njihova država

Čudi me kako je Danska mogla da prizna državu Kosovo, zemlju u kojoj žive većinom Albanci i koji žele da Kosovo pripoje Albaniji, pita se Jepe Jakobsen, bivši pripadnik danskog kontingenta NATO u južnoj srpskoj pokrajini.

U tekstu objavljenom u najpopularnijim danskim novinama “Jiland posten” (a čiji prevod nam je poslao naš čitalac Saša Vujović), Jakobsen iznosi svoje viđenje kosovskog problema, oslanjajući se i na sopstveno iskustvo tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << boravka na Kosovu.
“Kosovo nije država, nego deo Srbije. Istina je da je dosta zemalja priznalo Kosovo, i Danska, kao nezavisnu državu, ali UN su sigurne: Kosovo nije država. Dosta regija u svetu želi nezavisnost. Razlog za novu državu i pomeranje granica mora biti da imate naciju koja zaslužuje državu. Primer može biti Kurdistan ili Tibet, gde narodi imaju svoj jezik i svoju kulturu već dugo, i nemaju svoju matičnu državu. Ali na Kosovu ne žive Kosovari ili kosovski narod. Na Kosovu žive Albanci, koji su se naselili na Kosovo. Na severu je još dosta Srba”, piše Jakobsen.
On podseća da u svetu ima dosta zemalja koje zaslužuju nezavisnost, ali ih njegova Danska ipak nije priznala.
 “Nismo priznali Kurdistan, Tibet ili Tajvan, ali Kosovo jesmo. Jedini razlog zbog koga smo priznali nezavisno Kosovo je jer tu živi dosta Albanaca, u tom delu Srbije. Zato potpuno razumem stav Srbije. Isto kao što bismo se mi protivili da jug Danske (Sønderjylland) postane nemački, kada bi odjednom tu većinom živeli Nemci. To bi u svakom slučaju otvorilo vrata novom načinu osvajanja teritorija, ne tenkovima i ratom, nego dečjim kolicima”, zaključuje Jakobsen.
Izvor: Blic.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

NATO vojnik: Kosovo nije albanska država, ono je deo Srbije

Izvor: Press, 28.Apr.2014

U tekstu objavljenom u najpopularnijim danskim novinama “Jiland posten” Jakobsen iznosi svoje viđenje kosovskog problema, oslanjajući se i na sopstveno iskustvo tokom boravka na Kosovu.. - Kosovo nije država, nego deo Srbije. Istina je da je dosta zemalja priznalo Kosovo, i Danska, kao nezavisnu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.