NATO vojnik: Kosovo nije albanska država, ono je deo Srbije

Izvor: Press, 28.Apr.2014, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO vojnik: Kosovo nije albanska država, ono je deo Srbije

U tekstu objavljenom u najpopularnijim danskim novinama “Jiland posten” Jakobsen iznosi svoje viđenje kosovskog problema, oslanjajući se i na sopstveno iskustvo tokom boravka na Kosovu.
- Kosovo nije država, nego deo Srbije. Istina je da je dosta zemalja priznalo Kosovo, i Danska, kao nezavisnu državu, ali UN su sigurne: Kosovo nije država. Dosta regija u svetu želi nezavisnost. Razlog za novu državu i pomeranje granica mora biti da imate naciju koja zaslužuje državu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Primer može biti Kurdistan ili Tibet, gde narodi imaju svoj jezik i svoju kulturu već dugo, i nemaju svoju matičnu državu. Ali na Kosovu ne žive Kosovari ili kosovski narod. Na Kosovu žive Albanci, koji su se naselili na Kosovo. Na severu je još dosta Srba - piše Jakobsen.
On podseća da u svetu ima dosta zemalja koje zaslužuju nezavisnost, ali ih njegova Danska ipak nije priznala.
- Nismo priznali Kurdistan, Tibet ili Tajvan, ali Kosovo jesmo. Jedini razlog zbog koga smo priznali nezavisno Kosovo je jer tu živi dosta Albanaca, u tom delu Srbije. Zato potpuno razumem stav Srbije. Isto kao što bismo se mi protivili da jug Danske (Sønderjylland) postane nemački, kada bi odjednom tu većinom živeli Nemci. To bi u svakom slučaju otvorilo vrata novom načinu osvajanja teritorija, ne tenkovima i ratom, nego dečjim kolicima - zaključuje Jakobsen.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.