DANAC BIVŠI VOJNIK NATO: Kosovo nije država. Kosovo je Srbija!

Izvor: Kurir, 28.Apr.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAC BIVŠI VOJNIK NATO: Kosovo nije država. Kosovo je Srbija!

Jedini razlog zbog kog je Kosovo proglasilo nezavisnost jeste to što tamo živi dosta Albanaca. Zato potpuno razumem stav Srbije. Isto kao što bismo se mi protivili da jug Danske postane nemački, kada bi odjednom tu većinom živeli Nemci, navodi Jepe Jakobsen

KOPENHAGEN - Veliki broj država, uključujući Dansku, priznao je Kosovo kao nezavisnu državu, međutim Ujedinjene nacije i dalje veoma jasno zauzimaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stav da je Kosovo deo Srbije, piše Jepe Jakobsen, kandidat za danski parlament i bivši narednik u danskom kontingentu NATO u južnoj srpskoj pokrajini.

Njegov autorski tekst objavljen je u jednom od najčitanijih danskih listova “Jiland posten”.

"Čudi me kako je Danska mogla da prizna Kosovo, u kome žive većinom Albanci koji žele da Kosovo pripoje Albaniji. Svuda na Kosovu su albanske zastave. To sigurno nije nešto što se očekuje od nezavisne države. Mogu samo da pretpostavim da je su oni koji su priznali Kosovo bili zaslepljeni i ne upoznati sa sa kompleksnom materijom kosovskog problema", piše Jakobsen.

"Dosta regija u svetu želi nezavisnost. Razlog za novu državu i pomeranje granica mora biti da imate naciju koja zaslužuje državu. Primer može biti Kurdistan ili Tibet, gde narodi imaju svoj jezik i svoju kulturu već dugo, i nemaju svoju matičnu državu. Ali na Kosovu ne žive Kosovari ili kosovski narod. Na Kosovu žive Albanci, koji su se naselili na Kosovo", navodi Jakobsen.

zoomFoto: Facebook

On podseća da u svetu ima dosta zemalja koje zaslužuju nezavisnost, ali ih njegova Danska ipak nije priznala.

"Nismo priznali Kurdistan, Tibet ili Tajvan, ali Kosovo jesmo. Jedini razlog zbog kog je Kosovo proglasilo nezavisnost jeste to što tamo živi dosta Albanaca. Zato potpuno razumem stav Srbije. Isto kao što bismo se mi protivili da jug Danske postane nemački, kada bi odjednom tu većinom živeli Nemci. To bi u svakom slučaju otvorilo vrata novom načinu osvajanja teritorija, ne tenkovima i ratom, nego dečjim kolicima", zaključuje Jakobsen.

Kako dodaje, na severu Kosova i dalje žive Sribi koji ne žele da žive u albanskoj državi. Štaviše, Kosovo je dom srpske kulture i religioznosti, a u Peći se nalazi dom Srpske pravoslavne crkve.

(jyllands-posten.dk)
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.