UZBUNA U NATO! Masovni napad Moskve, ruske rakete ušle u vazdušni prostor zemlje članice alijanse

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 12:19

UZBUNA U NATO! Masovni napad Moskve, ruske rakete ušle u vazdušni prostor zemlje članice alijanse

Zvanična Moskva se još uvek nije oglasila ovim povodom.

Valerij Zalužni, vrhovni zapovednik ukrajinske vojske, danas je objavio da su navodno "ruski projektili tipa Kalibr prešli državnu granicu Ukrajine s Moldavijom i Rumunijom i ušle u vazdušni prostor tih zemalja".

Rakete su navodno lansirane s ruskih brodova u Crnom moru, dodao je Zalužni.

Dve rakete, tvrdi ukrajinski general, ušle su u vazdušni prostor Moldavije u 10.18 ujutro po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokalnom vremenu, a u 10.33 na teritoriju Rumunije.

Today, Feb 10, at 10:18 a.m., two russian Kalibr cruise missiles crossed the state border of🇺🇦 with 🇲🇩. At 10:33 a.m., these missiles crossed the airspace of🇷🇴. After that, the missiles again entered the airspace of🇺🇦 at the crossing point of the borders of the three states.

— Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine (@CinC_AFU) February 10, 2023

- Nakon toga rakete su opet ušle u vazdušni prostor Ukrajine na dodirnoj tački granica te tri zemlje - dodao je Žaluzni.

Zvanična Moskva, kao i vlasti u Moldaviji i Rumuniji se još uvek nisu oglasile ovim povodom.

Podsetimo, uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

Kako javljaju lokalni mediji, čuju se eksplozije u Kramatorsku i Slavjansku u Donjeckoj oblasti, kao i u Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.