U NATO napadu ubijeno šest aktivista u izbornoj kampanji

Izvor: Blic, 02.Sep.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U NATO napadu ubijeno šest aktivista u izbornoj kampanji

U vazdušnom napadu NATO snaga na severu Avganistana danas je ubijeno šest aktivista u kampanji za parlamentarne izbore, zakazane za 18. septembar, dok je jedan kandidat za poslanika i nekoliko njhovih pristalaca ranjeno, saopštio je vladin zvaničnik.

Kandidat za poslanika na predstojećim izborima Abdul Vahid i nekoliko njegovih pristalaca su ranjeni u vazdušnom udaru u koji su bili uključena dva helikoptera i dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aviona, a šest njegovih aktivista u kampanji su ubijena, potvrdio je potparol lokalnog guvernera Faiz Mohamad Tavhidi.

Napad se dogodio u distriktu Rostak, u relativnoj mirnoj provinciji Takhar, na severu Avganistana u blizini granice sa Tadžikistanom, gde napadi nisu uobičajeni, za razliku od juga i istoka zemlje, gde su talibani aktivni, naveo je Tavhidi.

Potparol NATO-a, koji predvodi misiju ISAF u Avganistanu, naveo je da je istraga u toku i da nema međunarodnih snage u pokrajni Takhar, mada su Nemci stacionirani zapadnije, u Kunduzu, odnosno istočnije, u Badakhšanu, prenela je agencija Rojters.

Pre četiri dana pronađena su tela petorice otetih aktivista u kampanji Favzije Galani, koja se kandidovala za mesto poslanika u avganistanskom parlamentu.

Tela su otkrivena u pokrajini Herat, na zapadu zemlje, pošto su ih nekoliko dana ranije oteli naoružani napadači.

Galani je jedna od nekoliko žena kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistan: Šestoro mrtvih u napadu NATO snaga

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2010

U vazdušnom napadu NATO snaga na severu Avganistana danas je ubijeno šest aktivista u kampanji za parlamentarne izbore, dok je jedan kandidat za poslanika i nekoliko njhovih pristalaca ranjeno.

Nastavak na Radio 021...

NATO bombardovao civile

Izvor: S media, 02.Sep.2010

Avganistanski predsednik Hamid Karzai rekao je da su u vazdušnom napadu, koji je NATO danas izveo na konvoj vozila na severu zemlje, poginuli civili, a ne pobunjenici, kako je saopštila Severnoatlantska alijansa...NATO je objavio da je u bombardovanju jednog konvoja vozila u distriktu Rustak u provinciji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.